მავნე თუ უვნებელი?
Your browser doesn’t support HTML5
არის თუ არა საქართველოში სურსათი უვნებელი და ვინ არის პასუხისმგებელი მოსახლეობის უსაფრთხოებაზე? მომხმარებელთა უფლებების დამცველების განცხადებით, დღემდე ყველაზე დიდ პრობლემად გარე ვაჭრობა რჩება, რადგან ქუჩაში გასაყიდად გამოტანილი საკვები პროდუქტები არ მოწმდება. საქართველოს მთავრობის გადაწყვეტილებით, 2020 წლამდე გადაიდო ოჯახური წარმოების პროდუქტების შემოწმებაც. როგორც სოფლის მეურნეობის სამინისტროში განმარტავენ, ყველაზე ხშირად საკვები არა წარმოების, არამედ რეალიზაციის დროს ბინძურდება. როგორ უნდა დავიცვათ თავი მავნე საკვებისგან და რა უნდა გაკეთდეს, რომ როგორც წარმოების, ისე რეალიზაციის პროცესში საკვების დაბინძურება თავიდან ავიცილოთ?