23 ივლისს რადიო თავისუფლების "დილის საუბრების" სტუმარი იყო დიანა ანფიმიადი, მწერალი. მან ილაპარაკა ხაჭაპურისა და მისი ნაირსახეობების (გულსართიანების) შესახებ მიმდინარე გამოკვლევაზე, რომელსაც უძღვება მულტუდისციპლინური ჯგუფი და რომლის იდეაც რესტორატორ ლევან ქოქიაშვილს ეკუთვნის. ამა თუ იმ კერძის დასახელება, მისი ისტორია, წარმოშობის ადგილი, სიმბოლური დატვირთვა, შემადგენლობა ძალიან საინტერესო ინფორმაციას შეიცავს და სრულიად ცდება კერძის, როგორც მხოლოდ შიმშილისა და გემოვნური მოთხოვნილებების დაკმაყოფილების საშუალების ცნებას. ამ ეტაპისთვის მკვლევართა ჯგუფმა ათეულობით ხაჭაპურისა და გულსართიანების სახეობა მოიძია. გასტრონომიული კულტურის ისტორია ისეთივე მნიშვნელოვანი ნაწილია ერის ისტორიის, როგორც დანარჩენი სხვა მიმართულება.
Your browser doesn’t support HTML5